Ingrediënten

Voor de gazpacho:

  • 2 artisjokbodems
  • 1 ui
  • 2 takjes selder
  • 1 teentje look
  • 3 el olijfolie
  • 1 l gevogeltefond
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 dl room
  • 3 blaadjes laurier
  • peper en zeezout
  • 2 el olijfolie

Voor de rillettes:

  • 1 kleine, gerookte makreel
  • 100 g ganzenvet
  • zwarte peper van de molen
  • zeezout
  • snuifje cayenne
  • 2 el citroensap
  • zomertruffel (facultatief)

Stoof de groenten gaar in olijfolie, bevochtig met fond en citroensap. Mix en zeef, kook op met room en kruiden, werk af met olijfolie en laat afkoelen om koud te serveren.

Ontvel en fileer de makreel, ontdoe van alle graten. Meng het visvlees met ganzenvet (of half ganzenvet en half boter), kruid met zwarte peper, zeezout en cayenne. Voeg citroensap toe. Bewaar koel.

Dresseer in een diep bord een quenelle van rillettes op de gazpacho. Werk eventueel af met geschaafde zomertruffel.

Stoof de groenten gaar in olijfolie, bevochtig met fond en citroensap. Mix en zeef, kook op met room en kruiden, werk af met olijfolie en laat afkoelen om koud te serveren.Ontvel en fileer de makreel, ontdoe van alle graten. Meng het visvlees met ganzenvet (of half ganzenvet en half boter), kruid met zwarte peper, zeezout en cayenne. Voeg citroensap toe. Bewaar koel. Dresseer in een diep bord een quenelle van rillettes op de gazpacho. Werk eventueel af met geschaafde zomertruffel.