Gazpacho met mosselen

Nodig
  • 1 komkommer
  • 1/2 rode paprika
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 250 ml groentebouillon, koud
  • 20 gekookte mosselen (uit de schelp)
Bereiding

1. Hou van de komkommer, de paprika en de sjalot een stukje apart voor de garnering. Schil de rest van de komkommer. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepeltje de zaden eruit.

2. Doe de komkommer met de rest van de groenten, de knoflook en het blik tomaten in de keukenmachine of een grote maatbeker. Pureer de groenten in de keukenmachine of met de staafmixer glad. Voeg de bouillon toe en pureer nog 10 sec. Breng de gazpacho goed op smaak met zout en peper.

3. Zet de gazpacho minimaal 2 uur (liever nog 1 nacht) in de koelkast zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen. Snijd intussen de apart gehouden groenten in piepkleine blokjes.

4. Schenk de koude gazpacho in kleine glazen en garneer met de mosselen en de blokjes groenten.

(Recept Mosselkantoor, uit Het Grote Mosselboek)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content