Gazpacho met makreel, avocado en pittige mayonaise

Een fris voorgerecht voor warme dagen. Zo gemaakt, zo geserveerd, zo gegeten.
Een fris voorgerecht voor warme dagen. Zo gemaakt, zo geserveerd, zo gegeten.
Voor 4 personen
2 schoongemaakte makrelen
peper en zout
olijfolie
2 rijpe avocado’s
1/4 kleine ijsbergsla
bieslook
4 kopjes ijskoude gazpacho
Voor de mayonaise:
4 el mayonaise
1 el tomatenpuree
1 tl tabasco
sap van 1 limoen
zout
Bereiding
1. Kruid de makrelen met peper en zout, bak ze in hun geheel net gaar in olijfolie. Laat enigszins afkoelen, verwijder het vel en pluk het vlees van de graat. Doe dit in een kom. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
2. Meng de ingrediënten voor de pittige mayonaise onder elkaar en laat 10 min. trekken.
3. Schil de avocado’s en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng met de fijngesneden ijsbergsla en een beetje mayonaise. Kruid met peper en zout. Schik in het midden van 4 diepe bord met behulp van een metalen ring en duw goed aan. Vul de ring verder op met het makreelvlees en dek af met een laagje mayonaise.
4. Werk eventueel af met bieslook en giet er de gazpacho rond
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier