Gazpacho met koriander, komkommer, ansjovis en kwarteleitjes

Voor 4:

Voor 4:

2,5 kg rijpe tomaten

4 el witte wijnazijn

4 dl olijfolie

3 el truffelolie

3 à 4 el suiker

peper en zout

1 komkommer

4 à 8 stuks ansjovisfilets

4 gekookte kwarteleitjes

Maak de tomaten schoon en snijd ze in kleine stukjes. Mix ze fijn en haal ze door een zeef. Voeg eerst de witte wijnazijn en de olijf- en truffelolie toe en kruid bij met de suiker en peper en zout. Vind je de gazpacho te zoet, voeg dan een scheutje azijn toe, vind je hem te zuur, kruid dan bij met suiker. Denk er wel aan dat de smaak ietwat zachter wordt door het afkoelen. Zet de gazpacho in de ijskast en laat hem gedurende minimum 2 uur afkoelen. Controleer vlak voor het opdienen de kruiding en serveer met blokjes komkommer, ansjovis en halve gekookte kwarteleitjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content