Gazpacho met garnalen en room met ham

Voor 4 personen
  • 2,5 kg rijpe tomaten
  • 4 el wittewijnazijn
  • 4 dl olijfolie
  • 3 el truffelolie
  • 3 à 4 el suiker
  • peper
  • zout
  • 4 dl room (35 % VG)
  • 4 sneden gedroogde ham
  • 1 gelatineblad
  • 200 g grijze garnalen
  • basilicum
Bereiding
  1. Maak de tomaten schoon en snij ze in kleine stukjes. Mix ze fijn en haal door een zeef. Voeg eerst de wittewijnazijn en de olijf- en truffelolie toe en kruid bij met de suiker en peper en zout.
  2. Is de gazpacho te zoet, voeg dan een scheutje azijn toe; is hij te zuur, kruid dan bij met suiker. Denk er wel aan dat de smaak ietwat zachter wordt door het afkoelen in de koelkast.
  3. Zet de gazpacho in de koelkast en laat gedurende minimum 2 uur afkoelen en rijpen. Controleer vlak voor het opdienen de kruiding.
  4. Breng de room aan de kook met de gedroogde ham, laat 2 minuten goed doorkoken en smelt er het in koud water geweekt en uitgeknepen gelatineblad in. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten rusten. Giet door een zeef en doe in een slagroomspuit of sifon.
  5. Giet de gazpacho in glazen, verdeel er de garnalen op en spuit er een laag lauwe room op. Versier met een blad basilicum en een draai van de pepermolen en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content