Ingrediënten

Voor 1 cake

  • 6 eigelen
  • 250 g suiker
  • 280 g tarwebloem
  • 80 g boekweitmeel
  • 250 g boter, op kamertemperatuur + beetje extra om de taartvorm in te vetten
  • 1 tl gedroogde gist
  • grof zeezout en 1 eigeel om de cake af te werken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C.

Klop met een mixer de eigelen en de suiker tot een witte en luchtige massa. Voeg de bloem, boter en gist en een stevige snuf grof zeezout toe. Meng alles tot een beslag.

Vet een taartvorm in en stort het deeg in de vorm.

Strijk het glad (maak eventueel een lijnenpatroon met een vork zoals bij de traditionele gâteau) en bestrijk met wat geklopt eigeel zodat de cake straks mooi gaat glanzen. Als je dat lekker vindt, kun je op dit punt nog wat grof zout over de taart strooien.

Bak de taart 20 minuten en draai dan de oven hoger tot 180°C. Bak de taart nog 20 minuten op hoge temperatuur. Je taart is gaar als het mes waarmee je erin prikt er schoon weer uitkomt. Plakt er nog deeg op het lemmet, dan heeft de taart nog wat extra oventijd nodig.

Voor 1 cakeVerwarm de oven voor op 160°C. Klop met een mixer de eigelen en de suiker tot een witte en luchtige massa. Voeg de bloem, boter en gist en een stevige snuf grof zeezout toe. Meng alles tot een beslag. Vet een taartvorm in en stort het deeg in de vorm. Strijk het glad (maak eventueel een lijnenpatroon met een vork zoals bij de traditionele gâteau) en bestrijk met wat geklopt eigeel zodat de cake straks mooi gaat glanzen. Als je dat lekker vindt, kun je op dit punt nog wat grof zout over de taart strooien. Bak de taart 20 minuten en draai dan de oven hoger tot 180°C. Bak de taart nog 20 minuten op hoge temperatuur. Je taart is gaar als het mes waarmee je erin prikt er schoon weer uitkomt. Plakt er nog deeg op het lemmet, dan heeft de taart nog wat extra oventijd nodig.