Ganzenlever met rivierkreeftjes en Alexander Rodenbach

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

16 rivierkreeftjes

1/2 prei

1 ui

1 wortel

2 tomaten

enkele takjes selder

3 eetlepels olijfolie

1/2 fles Alexander Rodenbach

2 dl room

sap van 1/2 citroen

cayennepeper

4 plakjes rauwe ganzenlever

bloem

2 eetlepels honing

1/2 fles Alexander Rodenbach

peper en zout

een scheutje frambozenazijn

50 g boter

een weinig gefruite prei als garnituur

De rivierkreeftjes spoelen in koud water en het darmkanaal verwijderen door de middelste staartschub draaiend los te trekken. De grofgesneden en gewassen groenten lichtjes stoven in olie en de warmte blussen met Alexander Rodenbach. De rivierkreeftjes en de versneden tomaten toevoegen en dit alles een viertal minuten laten pruttelen onder deksel. De kreeftjes verwijderen en de pantsers wegnemen. Enkele kopjes bewaren en later als garnituur gebruiken. De rest warm houden. De restjes in de pan samen met de room inkoken, door een zeef gieten en kruiden met citroensap en cayennepeper.

De ganzenlever bestrooien met bloem en kort bakken in een weinig boter. De lever uit de pan nemen en kruiden. Het vet in de bakpan afgieten en de warmte in de pan blussen met bier, honing en een weinig zachte frambozenazijn. Eventueel een klontje boter door de saus kloppen.

Op vier warme borden een rondje maken van kreeftjes en groenten. In het midden de ganzenlever schikken. De kreeftjes serveren met de kreeftensaus en de ganzenlever met de honingsaus. Versieren met kreeftenkopjes en wat gefruite prei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content