Ganzenlever met appeltjes en peperkoek

  • Moeilijkheid

Voor 6 personen:

6 kleine appels (bv. Golden of Pink Lady)

200 g gekookte ganzenlever

20 g boter

peper en zout

sap van 1 citroen

3 sneetjes peperkoek

6 el balsamicoazijn

Schil de appels in hun geheel en besprenkel met citroensap om verkleuren te voorkomen. Verwarm de oven op 180°C, leg de appels in een ovenschotel samen met de boter en laat 20 minuten garen. Haal de binnenkant met behulp van een klokhuismes uit de appels. Vul de opening met ganzenlever met behulp van een levercilinder. Laat de azijn 10 minuten inkoken tot siroop.

Snij de peperkoek in dobbelstenen en bak even aan in wat boter. Zet de gevulde appeltjes 1 minuut in een voorverwarmde oven vlak voor het opdienen. Werk af met de peperkoek, het appelsteeltje en overgiet met de azijnsiroop. Voeg peper en zout naar wens toe.

Tip: U kunt de ganzenlever vervangen door een groentenmousse. Was 1 selder en 1 venkelknol en snij in stukjes. Kook de groenten zacht, laat uitlekken en mix fijn. Voeg 100 ml room toe, meng en breng op smaak met peper en zout. Vul de appeltjes met de mousse en werk af met enkele druppels olijfolie en wat venkelgroen.

Bereidingstijd: 35 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content