Ganzenlever en varkenswang

2466531

Een recept van Sébastien Ververken, sterrenchef van restaurant ’t Convent.

Een recept van Sébastien Ververken, sterrenchef van restaurant ’t Convent.

Ganzenlever
Varkenswangen
Wortel
Tijm
Ui
Laurier
Kalfsfond
Bier ‘struisse witte’

Beukzwammen
Sushi-azijn
Boontjes
Zilveruitjes
Wortelpuree
Julienne van wortel
Luikse stroop



Porties ganzenlever snijden, kruiden met peper en zout en kort garen in weinig boter.

Varkenswangen aanstoven in boter. Wortel, ui, tijm & laurier toevoegen. Bevochtigen met bier “struisse witte” en kalfsfond. Ongeveer 1,5 uur laten garen op een zacht vuur.

Witte beukzwam aankleuren in boter, kruiden met peper & zout en sushi-azijn.

Boontjes kort garen in kokend gezouten water.
Garnituur van zilveruitjes, wortelpuree en gepekelde julienne van wortel.

Saus: jus van de wangen met kalfsfond. Monteren met boter en opwerken met Luikse stroop.

Een recept van Sébastien Ververken, sterrenchef van restaurant ’t Convent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content