Galopping horses

  • Moeilijkheid

Voor 6 tot 8 :

4 sinaasappels zonder pitten

1,5 el arachideolie

4 sjalotjes, versnipperd

100 g gehakt varkensvlees

100 g gehakte scampi’s

4 el geroosterde pinda’s, lichtjes geplet

2,5 el palmsuiker of lichtbruine suiker

1 à 1,5 el vissaus (nam pla), naar smaak

Garnituur :

3 hete pepertjes, groen of rood

1 bundel verse koriander

Schil de sinaasappels en verwijder zoveel mogelijk van de witte vliesjes. Snij de sinaasappels overdwars in vijf plakken. Leg de plakken in een schaal. Verwarm de olie in een pan met antikleeflaag, fruit de sjalot goudkleurig, voeg het varkensvlees toe en bak het vlees kort tot korrels.

Doe het scampigehakt erbij en bak even mee. Draai het vuur zacht en voeg pinda’s, vissaus en suiker toe. Roer en bak tot de suiker is gesmolten en het meeste vocht is verdampt. Draai het vuur uit en laat de mengeling vijftien minuten afkoelen. Verdeel het gehakt over het hart van de schijven sinaasappel. Versier met plakjes peper en blaadjes koriander. Serveer op kamertemperatuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content