Ful Medames
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
250 g ful medames (bruine bonen, 24 u. geweekt in koud water)
4 hardgekookte eieren
3 tenen knoflook uitgeperst
8 eetlepels olijfolie
een handvol fijngehakte peterselie
sap van 2 citroenen
peper
zout
1 theelepel komijn
3 theelepels fijngehakte korianderblaadjes
Laat de voorgeweekte bonen goed uitlekken. Breng tweemaal zoveel water als het volume bonen aan de kook, voeg de bonen toe, breng het water opnieuw aan de kook en draai het vuur kleiner. Kook de bonen onder gesloten deksel zachtjes gaar (1,5 à 2,5 uur, naargelang van de ouderdom van de gedroogde bonen). Verwijder eventueel kookschuim met een schuimspaan. Aan het einde van de kooktijd moet de hoeveelheid water geslonken zijn en aangedikt (bij te veel vloeistof wat kookvocht verwijderen, het mag geen soep zijn). Meng olie, citroensap, knoflook, peterselie, zout, peper, komijn en verse koriander door de bonen. Garneer met plakjes hardgekookt ei. Ful medames kan warm of koud worden opgediend. Koude ful medames mengt men met een extra scheutje olijfolie en wat citroenraspsel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier