Fruittaart

  • Moeilijkheid

Nodig :

Korstdeeg :

300 g boter

200 g fijne suiker S1

4 eierdooiers

1 g vanille-extract

500 g bloem

Beierse crème :

1 liter room

100 g suiker S1

500 g banketbakkerscrème

8 blaadjes gelatine

1/2 dl Grand Marnier

1/2 dl sinaasappelsap

Versiering :

vers fruit

afdekgelei (in poedervorm te koop)

De fruitkorst bereiden : de boter mals maken, suiker toevoegen en vermengen met 2 eierdooiers en het vanille-extract. De bloem toevoegen en kort mengen. Het deeg verpakken in plastic folie en 3 uur laten rusten in de koelkast. Het deeg uitrollen tot een dikte van 3 mm, de vorm van een taart maken (eventueel een ring gebruiken). De taartbodem 12 tot 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 220 C.

De Beierse crème bereiden : de gelatine 1 uur in koud water weken. De room met de suiker niet helemaal stijf kloppen. De banketbakkerscrème zeven. De gelatine uit het water halen en op 25 à 30 C smelten. De gesmolten gelatine door de banketbakkerscrème roeren. Likeur en sinaasappelsap door de crème kloppen en als laatste de slagroom door de crème spatelen. De Beierse crème in een spuitzak met een mondje van 12 mm doen en de deegkorst met een laag crème vullen. De taartbasis in de koelkast zetten.

Het fruit wassen, op maat snijden en gelijnd of gemengd op de gesteven crème schikken. Het fruit met behulp van een kwast met afdekgelei instrijken. De taart in de koelkast zetten.

Banketbakkerscrème maakt men door 1 liter melk met 125 g suiker en een vanillestok aan de kook te brengen. 125 g suiker droog mengen met 90 g puddingpoeder en 3 eieren toevoegen. Opkloppen tot een homogene massa. De helft van de kokendhete melk al kloppende toevoegen. Het mengsel in de pan bij de resterende melk doen en al roerende aan de kook brengen. Na een minuut koken is de crème gebonden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content