Fruitspiesjes
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Bak deze fruitspiesjes in de pan of, beter nog op de barbecue, tot het fruit licht gekarameliseerd is. Lekker met geklopte room of cashewroom.
Voor 4 personen
- houten satéstokjes
- vers fruit naar keuze (perziken, abrikozen, banaan, ananas, appel, aardbei…)
- muntblaadjes of citroenmelisse
- rijstmalt of honing
- citroensap
- cashewroom*
Bereiding
- Schil het fruit indien nodig. Snij het vruchtvlees in stukken en rijg het fruit, afwisselend van kleur, aan de stokjes. Tussen elk stukje fruit komt er een muntblaadje.
- Besprenkel met wat citroensap en bestrijk met malt. Bak de spiesjes in de pan of, beter nog, leg de spiesjes op de barbecue, tot het fruit licht gekarameliseerd is.
- Serveer de fruitspiesjes met geklopte room of cashewroom. Voor de cashewroom week je cashewnoten in rijstmelk of sojamelk. Vervolgens mix je ze – indien gewenst met een neutrale olie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier