Fruitspiesjes

© Getty

Bak deze fruitspiesjes in de pan of, beter nog op de barbecue, tot het fruit licht gekarameliseerd is. Lekker met geklopte room of cashewroom.

Voor 4 personen
  • houten satéstokjes
  • vers fruit naar keuze (perziken, abrikozen, banaan, ananas, appel, aardbei…)
  • muntblaadjes of citroenmelisse
  • rijstmalt of honing
  • citroensap
  • cashewroom*
Bereiding
  1. Schil het fruit indien nodig. Snij het vruchtvlees in stukken en rijg het fruit, afwisselend van kleur, aan de stokjes. Tussen elk stukje fruit komt er een muntblaadje.
  2. Besprenkel met wat citroensap en bestrijk met malt. Bak de spiesjes in de pan of, beter nog, leg de spiesjes op de barbecue, tot het fruit licht gekarameliseerd is.
  3. Serveer de fruitspiesjes met geklopte room of cashewroom. Voor de cashewroom week je cashewnoten in rijstmelk of sojamelk. Vervolgens mix je ze – indien gewenst met een neutrale olie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content