De chocolademousse
Ingrediënten
- 21/2 dl room
- 80 g suiker
- 100 g pure chocolade (70%)
- 20 g Xocopili (kruidige chocoladeparels van Valrhona)
- 6 blaadjes gelatine, geweekt
- 2 dl slagroom, opgeklopt
Bereiding
- Doe de room en de suiker in een pannetje en warm langzaam op tot de suiker opgelost is.
- Haal de pan van het vuur, roer er de chocolade en de uitgeknepen gelatine door tot een gladde massa ontstaat.
- Laat afkoelen tot het mengsel lauw is en spatel er de opgeklopte slagroom onder.
- Schep de chocolademousse in vormpjes.
De crumble
Ingrediënten
- 100 g boter
- 100 g suiker
- 100 g bloem
- 50 g pralinépasta
Bereiding
- Meng de boter, de suiker, de bloem en de pralinépasta door elkaar en bak 25 minuten in de oven op 150 °C.
- Verkruimel daarna het deeg.
De citroencrème
Ingrediënten
- 2 dl citroensap
- 4 eierdooiers
- 2 blaadjes gelatine, geweekt
- 120 g boter
Bereiding
- Roer het citroensap en de eierdooiers door elkaar in een bain-mariepan tot er een binding ontstaat.
- Voeg de uitgeknepen gelatine toe en klop er de in blokjes gesneden boter door tot je een smeuïge crème verkrijgt.
Voor de afwerking
Ingrediënten
- 2 klassiek gepocheerde peren
- pepermunt
Afwerking
- Versnijd de gepocheerde peren in een vorm naar keuze (cirkels, vierkantjes, of steek er pijpjes uit met een appelboor).
- Schik de peren, de chocolademousse en de citroencrème op de borden.
- Werk af met de crumble en pepermunt.
Dit recept komt uit: Koken 2.0 - Het vervolgboek, Hotelschool Ter Duinen (Borgerhoff & Lamberigts, € 59,95)
IngrediëntenBereidingIngrediëntenBereidingIngrediëntenBereidingIngrediëntenAfwerking