Frivole courgettes

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

3 courgettes

1 blik tonijn in olijfolie

1 Ã 2 moten verse tonijn (samen 400 g)

1 liter court-bouillon

plukjes dille

Tomatenvinaigrette:

3 dl tomatencoulis

1,5 dl oijfolie

1,5 dl arachide-olie

25 cl frambozenazijn

25 cl sherry-azijn

25 cl balsamico-azijn

1 snuifje peper en zout

1 dessertlepel gehakte ui

1 dessertlepel gehakte peterselie

1 dessertlepel gehakte bieslook

Laat de verse tonijn 1 uur in de diepvriezer liggen.

Was één van de courgettes en snijd de uiteinden weg. Snijd de groente in vier cilinders. Hol de cilinders uit met een lepeltje, maar zorg dat er een bodem in blijft.

Breng de court-bouillon aan de kook: leg er de uitgeholde stukken courgette in, laat de court-bouillon weer opkoken en haal er dan meteen de stukken courgette uit. Fris ze op onder koud water en laat goed uitlekken. Vul ze met de bliktonijn.

Was de tweede courgette, snijd de uiteinden weg en versnijd de groente in heel dunne plakjes.

Maak ook de derde courgette schoon. Snijd de vrucht overlangs in dunne plakken en elke plak in slierten (spaghetti). U kunt dit ook met een mandoline doen.

Haal de verse tonijn uit de diepvriezer: u kunt de vis nu versnijden in flinterdunne plakjes.

Maak met alle ingrediÔnten een dikke tomatenvinaigrette aan. Goed mengen.

Verdeel de plakjes verse tonijn over vier borden. Schik er dakpansgewijs de rauwe plakjes courgette op. Strijk alles met behulp van een keukenpenseel royaal in met de tomatenvinaigrette. Dek de vier borden met keukenfolie af en laat ze ten minste 1 uur rusten in de koelkast.

Verwijder de folie en zet op het midden van het bord een gevulde courgettecilinder. Leg een royale hoeveelheid courgetteslingers op de cilinder (ze moeten mooi afhangen). Garneer het bord met plukjes dille.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content