Voor 4:

1 bundel groene asperges, 6 grote eieren, 125 g brousse, 1/2 bosje basilicum, 3 el olijfolie, 40 g jonge rucola

Bereidingswijze:

Breek de uiteinden van de asperges, zodat enkel het felgroene gedeelte overblijft. Snij de asperges in drie stukken.

Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de asperges 4 minuten tot ze beetgaar zijn. Laat uitlekken.

Verkruimel de brousse, haal de blaadjes van het basilicum. Klop de eieren los in een grote kom. Kruid royaal met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Giet de olijfolie in een vuurvaste braadpan en zet op matig vuur. Draai de pan, zodat de olie de bodem volledig bedekt. Schik de asperges in de pan en verdeel er de brousse over. Giet er de eieren over, zet het vuur lager en bak 1 à 2 minuten. Zet de pan in de oven en bak nog 2 à 4 minuten tot de frittata goudbruin en gaar is.

Haal de frittata uit de oven, laat op een houten plank glijden en snij in porties. Serveer lauw, afgewerkt met basilicum enrucola.

Voor 4:1 bundel groene asperges, 6 grote eieren, 125 g brousse, 1/2 bosje basilicum, 3 el olijfolie, 40 g jonge rucolaBereidingswijze:Breek de uiteinden van de asperges, zodat enkel het felgroene gedeelte overblijft. Snij de asperges in drie stukken. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de asperges 4 minuten tot ze beetgaar zijn. Laat uitlekken. Verkruimel de brousse, haal de blaadjes van het basilicum. Klop de eieren los in een grote kom. Kruid royaal met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de olijfolie in een vuurvaste braadpan en zet op matig vuur. Draai de pan, zodat de olie de bodem volledig bedekt. Schik de asperges in de pan en verdeel er de brousse over. Giet er de eieren over, zet het vuur lager en bak 1 à 2 minuten. Zet de pan in de oven en bak nog 2 à 4 minuten tot de frittata goudbruin en gaar is. Haal de frittata uit de oven, laat op een houten plank glijden en snij in porties. Serveer lauw, afgewerkt met basilicum enrucola.