Fritelle di melanzane

© Getty

Tip: de kwaliteit van de kleur van de fritelle di melanzane – ofte: auberginefritters – hangt uiteraard af van de versheid van de olie.

Ingrediënten
  • 2 à 3 aubergines (afhankelijk van de grootte)
  • extra vergine olijfolie
Voor het deeg
  • 3 eieren
  • 300 g bloem
  • 60 g kaas (pecorino of grana padano)
  • zout
  • enkele fijngehakte blaadjes basilicum en peterselie
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • een beetje water
Bereiding
  1. De aubergines in schijven van ongeveer 1 cm dik snijden en ongeveer 15 minuten koken in zout water.
  2. Laten uitlekken, goed drukken zodat alle vocht eruit is. Ze met een vork tot moes pletten. 
  3. Het deeg bereiden en de auberginepuree eronder mengen. Dit mengsel kan in de koelkast blijven staan tot net voor het frituren. 
  4. De olie in een pan verwarmen. Met behulp van een eetlepel kleine porties van de bereiding in de warme olie leggen en lichtjes platdrukken. 
  5. Halverwege de baktijd omdraaien en uit de olie nemen zodra de fritelle goudgeel gebakken zijn. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content