Frisse linzensalade met langoustines, zwarte truffel en lauwwarm knolselderschuim

  • Moeilijkheid

Voor 4:

8 langoustines

100 g linzen

1 dl gevogeltebouillon

3 el groene sojabonen

12 plakjes truffel

200 g knolselder

1 dl melk

1 dl room

1 dl olijfolie

6 el rodewijnazijn

1 limoen

2 el platte peterselie

4 kwarteleitjes

4 blaadjes Romeinse sla

peper en zout

1 el suiker

Kook de linzen gaar in gevogeltebouillon. Snij de platte peterselie fijn. Dop en ontvlies de sojabonen en kook ze 2 minuten in gezouten water. Schil en snij de knolselder in stukken en kook de groenten gaar in de melk met room, gevogeltebouillon en peper en zout. Cutter de knolselder ‘zalvig’ met het nodige kookvocht en wrijf de puree door een fijne zeef. Controleer de smaak en vul er een kidde (sifon of spuitfles met druk) mee.

Hak vier langoustines fijn, kruid met peper en zout, en breng de tartaar op smaak met limoensap en olijfolie. Vermeng rodewijnazijn met olijfolie en breng op smaak met peper, zout en een eetlepel suiker. Breng de linzen en sojabonen fris op smaak met de rodewijnvinaigrette en geraspte limoenschil en voeg gesneden platte peterselie toe.

Bak de resterende vier langoustines en de kwarteleitjes in olijfolie en kruid met peper en zout. Verwarm de sifon in warm water.

Schik de frisse linzen onder in mooie glazen. Leg de gebakken langoustines op de linzen en daarop komt lauwwarme knolselderschuim. Voeg de tartaar van langoustines toe en versier met zwarte truffel, kwarteleitjes en Romeinse salade.

(Recept: Sergio Herman)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content