Frisse kip met krokante paprika en knapperige cashewnoten

  • Moeilijkheid

Voor 4:

600 g kipfilets

1 eiwit

1 el maïzena

1 el lichte sojasaus

4 paprika’s (geel, rood, groen, oranje)

2 stengels pijpajuin

2 el versgehakte gember

1 el versgehakte galanga (wortel verwant aan gember)

2 x 0,5 dl aardnootolie

100 g gezouten cashewnoten

3 el gemalen bonensaus (kant-en-klaar te koop in speciaalzaak)

1 kl versgehakte chilipeper

Voor de saus:

3 el lichte sojasaus

1 el sherryazijn

2 el sherry

1 tl maïzena

1 el witte suiker

Snij de kipfilets in stukjes van ca. 3 op 3 cm en vermeng ze vooraf met eiwit, maïzena en sojasaus zodat ze tijdens het bakken een fluwelen structuur krijgen.

Ontdoe de paprika’s van hun zaadlijsten en snij ze in stukjes van dezelfde grootte als de kip. Snij de pijpajuin in stukken van 1 cm. Schil de gember en galanga en hak fijn, hak ook de chili zonder zaadjes fijn. Combineer de ingrediënten voor de saus.

Verhit olie in de wok en bak de kip al roerend gedurende twee minuten lichtbruin en halfgaar. Haal de kip uit de wok en zet opzij.

Verhit opnieuw olie in de wok. Doe er de paprika’s in en roerbak op hoog vuur gedurende twee minuten. Voeg pijpajuin, gember, galanga, chili en noten toe. Bak nog één minuut en voeg daarna de kip er weer erbij, samen met de bonensaus en de samengestelde saus op basis van soja, sherryazijn en sherry.

Het gerecht is klaar als de kippenstukjes krokant zijn en nog lichtroze binnenin. De maïzena in de saus zorgt ervoor dat alle ingrediënten mooi met elkaar verweven worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content