Frisse colcannon-soep met cashel blue en spekjes

Voor 4:
Voor 4:
2 el boter
1 grote ui, gesnipperd
250 g bloemige aardappelen, geschild en fijngesneden
1 l kippenbouillon
1 kruidentuiltje
1/4 spitskool, fijngesneden
125 g zure room
1 el fijngehakte bladpeterselie
4 sneetjes gezouten spek
50 g Ierse blauwaderkaas cashel blue (of stilton)
peper en zout
Smelt de boter in een grote pan en fruit de ui en aardappelen. Doe er de bouillon en het kruidentuiltje bij. Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Voeg de kool toe en laat nog 5 minuten koken tot de kool gaar is. Mix de soep met de zure room en peterselie. Kruid naar smaak en zet koel weg.
Bak het spek krokant en snij nadien in julienne.
Giet de soep in gekoelde diepe borden en werk af met het spek en de verkruimelde kaas. Versier eventueel met een plukje peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier