Voor 4:
4 tomaten
4 sprieten bieslook
1 streng pijpajuin
2 el olijfolie
1 tl zachte rodewijnazijn
1 tl acaciahoning
peper en zout
4 el dikke mayonaise
1 tl dijonmosterd
enkele druppels limoensap
1 tl kappertjes op vocht
1 gezouten ansjovis op olie
1 el fino sherry
Maldonzout en witte peper van de molen
80 g inktvis
50 g bloem
1 ei
50 g panko (Japans broodkruim)
4 grote coquilles
1 tl olijfolie
Pel de tomaten, ontdoe ze van zaadlijsten en hak fijn. Snij bieslook en pijpajuin fijn en meng met de tomaten. Marineer dit mengsel gedurende 5 tot 10 minuten in olijfolie, rodewijnazijn en honing. Kruid met peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet. Maak met behulp van een vorm vier taartjes met de uitgelekte tomaat.
Saus: voeg aan de dikke mayonaise, mosterd, limoensap, fijngehakte kappertjes en fijngesneden ansjovis toe. Meng en werk af met fino sherry. Snij het inktvisvlees in dunne strengen. Haal ze door bloem en opgeklopt ei en paneer vervolgens in fijngekruimelde panko. Frituur de inktvisstrengen op 180° goudbruin.
Snij elke coquille in drie plakjes, besprenkel ze aan één zijde met olijfolie. Gril de coquilles kort aan een kant op de gril of in de bakpan. Werk af met Maldonzout en witte peper van de molen. Dresseer de tomatentaartjes op het bord met daarnaast gegrilde coquilles, gefrituurde inktvis en sherrymayonaise.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier