Ingrediënten

  • ossewit als frituurvet
  • 1 kg frietaardappelen
  • 1 lente-ui
  • 1 chilipeper
  • 1 sjalot
  • 1 tl fijn zeezout
  • 1 tl paprikakruiden

Smelt het ossewit in de friteuse en verwarm tot 160°C.
Snij de aardappelen in frieten en spoel ze grondig in koud water. Laat ze even rusten in koud water en droog ze daarna af. Zo krijg je lekker krokante frieten.

Snipper de lente-ui, de chilipeper en de sjalot en meng met het zout en paprikakruiden.

Bak de frieten voor op 160°C. Leg er niet te veel ineens in de friteuse. Als ze beginnen te drijven en te 'zingen', zijn ze klaar. Schep ze uit de friteuse en laat even rusten.

Bak de frieten goudbruin op 180°C. Bestrooi met het kruidenmengsel en serveer.

Smelt het ossewit in de friteuse en verwarm tot 160°C. Snij de aardappelen in frieten en spoel ze grondig in koud water. Laat ze even rusten in koud water en droog ze daarna af. Zo krijg je lekker krokante frieten. Snipper de lente-ui, de chilipeper en de sjalot en meng met het zout en paprikakruiden. Bak de frieten voor op 160°C. Leg er niet te veel ineens in de friteuse. Als ze beginnen te drijven en te 'zingen', zijn ze klaar. Schep ze uit de friteuse en laat even rusten. Bak de frieten goudbruin op 180°C. Bestrooi met het kruidenmengsel en serveer.