Voor 4 personen:
1 hoevekip (ong. 1,7 kg), in stukken versneden
100 g cantharellen of andere bospaddestoelen
100 g eekhoorntjesbrood
250 g lichtgerookt spek
1 fles gecorseerde rode wijn
1 el bloem
2 dl kippenbouillon
12 sjalotjes
1 teentje knoflook
100 g boter
peper en zout
1/2 bos peterselie
Marineer de versneden stukken hoevekip in de wijn met peper en zout. Zet goed onder en plaats in de koelkast gedurende 12 uur. Maak de sjalotten schoon en snij het spek in reepjes. Reinig de bospaddestoelen. Bruin de stukken hoevekip in boter op hevig vuur gedurende 4 minuten. Temper het vuur en voeg het spek en de sjalotten toe. Voeg de bloem toe en laat licht kleuren. Giet de wijnmarinade bij de kip en laat 15 minuten inkoken. Voeg de kippenbouillon toe en laat 1 uur sudderen. Hak het teentje knoflook en de peterselie fijn. Verwarm de rest van de boter in een pan. Gaar de bospaddestoelen in de boter gedurende 10 minuten. Kruid met peper en zout en voeg de knoflook en de peterselie toe. Doe de bospaddestoelen juist voor het opdienen bij de ‘fricassee’. Serveer met verse tagliatelle of andere deegwaren.
Recept: Patricia Desmedt – ’t Oud Konijntje
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier