Kipfricassee met rode wijn en bospaddestoelen
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
- 1 hoevekip (±1,7 kg), in stukken
- 100 g cantharellen of andere bospaddestoelen
- 100 g eekhoorntjesbrood
- 250 g lichtgerookt spek
- 1 fles rode wijn
- 1 el bloem
- 2 dl kippenbouillon
- 12 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 100 g boter
- peper en zout
- 1/2 bos peterselie
Bereiding
- Marineer de versneden stukken hoevekip in de wijn met peper en zout. Zet goed onder en plaats in de koelkast gedurende 12 uur.
- Maak de sjalotten schoon en snij het spek in reepjes. Reinig de bospaddestoelen. Bruin de stukken hoevekip in boter op hevig vuur gedurende 4 minuten. Temper het vuur en voeg het spek en de sjalotten toe. Voeg de bloem toe en laat licht kleuren. Giet de wijnmarinade bij de kip en laat 15 minuten inkoken. Voeg de kippenbouillon toe en laat 1 uur sudderen.
- Hak het teentje knoflook en de peterselie fijn. Verwarm de rest van de boter in een pan. Gaar de bospaddestoelen in de boter gedurende 10 minuten. Kruid met peper en zout en voeg de knoflook en de peterselie toe.
- Doe de bospaddestoelen juist voor het opdienen bij de kipfricassee. Serveer met verse tagliatelle of andere deegwaren.
Recept: Patricia Desmedt – ’t Oud Konijntje
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier