Frangipanegebakjes van moeder

  • Moeilijkheid

Voor 8 tot 12 gebakjes :

bladerdeeg

175 g boter, 3 eierdooiers

175 g gepelde amandelen

175 g suiker

2 tot 3 el zelfrijzende bloem

3 eiwitten, abrikozengelei, poedersuiker

Maak bladerdeeg volgens het klassiek recept, maar gebruik bladerdeegboter van Solo (verkrijgbaar bij sommige Aveve-handelaars). Een tip voor extra krokant bladerdeeg : laat de vormpjes nadat ze belegd zijn met het deeg 1 uur drogen in de ijskast.

Klop voor de vulling de boter met de eierdooiers romig. Maal de amandelen fijn en meng ze met de suiker en de bloem onder de boter met de eierdooiers. Voeg het stijfgeklopte eiwit toe. Vul de met deeg belegde vormen met dit mengsel en bak af in een voorverwarmde oven van 200°C. Bestrijk na het bakken met abrikozengelei en glazuur met een mengsel van 100 g poedersuiker en 1 eetlepel water. Bewaar niet in een gesloten doos.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content