Frambozenshake met lavendel

2465663

Voor 4 personen:

Frambozenshake met lavendel

Voor 4 personen:

350 g verse frambozen

75 g suiker

2 el water

3 el gedroogde lavendel

2 tl versgeperst citroensap

350 g vanilleroomijs van goede kwaliteit

350 g frambozensorbet

Pureer 275 g frambozen in een foodprocessor, samen met de suiker en het water. Verwarm de frambozenpuree op een middelhoog vuur. Laat 3 min. koken en haal dan van het vuur. Voeg de lavendel toe, dek de pan af en laat 1 uur trekken. Duw nadien door een niet-metalen zeef (u moet 1,75 dl frambozencoulis overhouden) en voeg 1/2 tl citroensap toe. Zet koel weg.

Doe 6 el frambozencoulis in een blender. Voeg de rest van het citroensap toe, samen met het vanilleroomijs en de frambozensorbet. Mix met de vinger op de pulseknop tot het ijs half gepureerd is. Schraap het mengsel naar beneden en mix nog ongeveer 1 min. tot een smeuïge milkshake ontstaat. Giet in gekoelde longdrinkglazen, versier met enkele verse frambozen en serveer meteen.

Tip: het teveel aan frambozencoulis kunt u eventueel invriezen en een volgene keer gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content