Frambozenjam

Voor 8 potten van ongeveer 250 g:

Voor 8 potten van ongeveer 250 g:

1 kg frambozen

1 citroen

600 g fijne kristalsuiker

1 dl perzikensiroop

Sorteer de frambozen en leg ze zonder ze af te spoelen (om de geur te behouden) in een jampan. Pers de citroen, voeg het sap, de suiker en de perziksiroop aan de frambozen toe en meng. Zet de jampan op een half pitje en breng voorzichtig roerend aan de kook.

Laat 10 min. al roerend en afschuimend op het vuur staan en controleer of de jam goed in de lepel ligt. Breng nog even aan de kook en verdeel de jam vervolgens meteen over de potten. Laat afkoelen en sluit af.

Tip: Als u potten met draaideksel heeft, sluit ze dan al af met de kokend hete jam erin, draai ze om en laat ze zo afkoelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content