Frambozenbiscuit met kefirsorbet
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
Voor de biscuit:
3 eieren
100 g suiker
100 g bloem
frambozencoulis
kersen op siroop
Voor de kefirsorbet:
5 dl kefir
30 g suiker
130 g volle melk
100 g invertsuiker
Voor de frambozenchutney:
400 g frambozen
300 g suiker
300 g water
150 g sherryazijn
2 g zwarte peper
Voor de abrikozengranité:
1 kg abrikozen
Klop de eieren op met de suiker en roer er de bloem onder. Strijk het beslag open op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 tot 25 minuten in een oven van 180°C. Laat afkoelen en snij er vierkante plakjes af. Meng de ingrediënten voor de kefirsorbet, laat een nacht rusten in de koelkast en draai er sorbet van in een ijsturbine. Doe alle ingrediënten voor de frambozenchutney in een pan en laat zacht inkoken tot siroop. Laat afkoelen. Mix de abrikozen fijn en zet in de diepvries (ongeveer – 15°C). Roer regelmatig om, om zo fijn mogelijke ijskristallen te bekomen. Dompel vier vierkantjes biscuit in frambozencoulis en laat afdruipen op een rooster. Schik op de borden en leg er enkele kersen op. Schik er een quenelle kefirsorbet op en een quenelle abrikozengranité. Werk af met streepjes frambozenchutney.
.
Recept: Jordi Butron – Espai Sucre
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier