Frambozen gemarineerd in jus d’orange en groene thee

  • Moeilijkheid

Benodigdheden:

1/3 kopje suiker

1/2 kopje bladeren van groene thee

300 gram frambozen

2 kopjes bloedsinaasappelsap zonder vruchtvlees

Los in een pannetje de suiker op in twee eetlepels water. Plaats vervolgens het pannetje op een hoog vuur totdat de suiker licht gekarameliseerd is. Neem van het vuur en voeg het sinaasappelsap toe. Verwarm nu opnieuw en roer tot de karamel is opgelost.

Voeg nu de theeblaadjes toe en dek de pan af. Laat ongeveer tien minuten afkoelen. Zeef de theebladeren uit de mix, maar bewaar er ongeveer 1 eetlepel van.

Voeg de frambozen toe aan de mix en plaats dit alles voor 2 uur in de koelkast.

Verdeel de frambozen over vier soepborden, schenk de saus er overheen en versier met de bewaarde theeblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content