Fourme de Montbrison, perencompote met pistache en appel-koriandersorbet

Voor 4:

Voor 4:

fourme de Montbrison

2 peren

20 g pistachenoten

2 el olijfolie

sap van 1/2 citroen

4 granny smithappelen

10 cl suikersiroop

10 verse korianderblaadjes

sap van 1/2 citroen

10 g pistachepasta*

50 g bloem

snuifje zout

2 eiwitten

boerenbrood

pistacheolie (als decoratie)

De verschillende stappen:

Compote: schil de peren, verwijder klokhuis en pitten en snij in stukjes. Verhit de pistachenoten even in de pan en maal ze grof in een mixer. Verwarm de stukjes peer kort en krachtig in wat olijfolie, voeg sap van een halve citroen bij alsook de grofgehakte pistachenoten.

Sorbet: was de granny-smithappelen, snij ze in vieren, verwijder pitten en klokhuis. Meng de appelen met suikersiroop, verse koriander en sap van een halve citroen. Mix ze fijn en wrijf ze door een fijne zeef. Maak hiervan sorbet.

Pistachekoekje: meng de pistachepasta met bloem, een snuifje zout en 2 eiwitten. Voeg gesmolten, niet-warme boter toe. Spreid met behulp van een penseel deze massa op een beboterde bakplaat en bak gedurende 4 minuten in een oven van 180°.

Getoast boerenbrood: snij uit een boerenbrood een snee van ongeveer 1 cm dik en snij daaruit dezelfde ronde vorm als de kaas. Toast langs één zijde.

Dresseer: plaats op een groot rond bord het getoast brood in het midden, leg daarover de nog warme perencompote en daarop een dunne plak kaas. Voeg een klein bolletje appel-koriandersorbet toe. Decoreer met het koekje en een lijntje fijne pistacheolie.

* Pistachepasta is te koop in de supermarkt.

*De bijzondere kazen zijn te koop bij de kaasspecialist en in sommige supermarkten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content