De familie Van Eccelpoel runt een versmarkt en wijnzaak in Herentals en werkt ook samen met cateraar Smaakmakers. In het stijlvolle Een feest van smaak (uitgeverij Lannoo) verzamelden ze voor elke maand recepten en cocktails rond een thema. Deze forel uit het hoofdstuk over de winterbarbecue zal ook op mooie zomerdagen smaken.

Benodigdheden voor 4 personen

4 verse forellen

2 tomaten

2 citroenen

8 gedroogde laurierblaadjes

Bereidingswijze

1. Spoel de forellen grondig onder koud stromend water. Snijd de tomaten en citroenen in fijne schijfjes. Kruid de buikholte van de forellen met peper en zout en vul met de tomaat en citroen. Voeg ook de laurierblaadjes toe.

2. Beleg de buitenzijde van de vissen ook met citroenschijfjes en bind ze vast aan de vis met behulp van een koord.

3. Plaats de cederhouten planken enkele uren vooraf in water.

4. Leg de forelfilets op de planken en plaats ze op het barbecuerooster, niet boven direct vuur. Gaar de forellen indirect 20 minuten op 180°C.

Wijntip: een witte wijn met een licht aardse ondertoon, maar met een subtiel zuurtje, type riesling uit de Pfalz, Rheinhessen, Mosel (type spätlese trocken), vouvray uit de Loire, bordeaux met een lichte houtrijping, pinela uit Slovenië, grüner veltliner, maar niet te fruitig.

De familie Van Eccelpoel runt een versmarkt en wijnzaak in Herentals en werkt ook samen met cateraar Smaakmakers. In het stijlvolle Een feest van smaak (uitgeverij Lannoo) verzamelden ze voor elke maand recepten en cocktails rond een thema. Deze forel uit het hoofdstuk over de winterbarbecue zal ook op mooie zomerdagen smaken.Benodigdheden voor 4 personen4 verse forellen2 tomaten2 citroenen8 gedroogde laurierblaadjesBereidingswijze1. Spoel de forellen grondig onder koud stromend water. Snijd de tomaten en citroenen in fijne schijfjes. Kruid de buikholte van de forellen met peper en zout en vul met de tomaat en citroen. Voeg ook de laurierblaadjes toe.2. Beleg de buitenzijde van de vissen ook met citroenschijfjes en bind ze vast aan de vis met behulp van een koord.3. Plaats de cederhouten planken enkele uren vooraf in water.4. Leg de forelfilets op de planken en plaats ze op het barbecuerooster, niet boven direct vuur. Gaar de forellen indirect 20 minuten op 180°C.Wijntip: een witte wijn met een licht aardse ondertoon, maar met een subtiel zuurtje, type riesling uit de Pfalz, Rheinhessen, Mosel (type spätlese trocken), vouvray uit de Loire, bordeaux met een lichte houtrijping, pinela uit Slovenië, grüner veltliner, maar niet te fruitig.