Forel in ’t blauw

  • Moeilijkheid

Enkel en alleen wanneer de forel ultravers is en het liefst zelfs nog leeft, kun je forel ‘in ’t blauw’ maken

Voor 4 personen

zout

2 grofgehakte stengels bleekselderij

1 grofgehakt preiwit

3 grofgehakte wortelen

1 grofgehakte ui

kruidentuil

het sap van 2 citroenen

2,5 dl azijn

4 superverse forellen

gekookte aardappelen

fijngehakte peterselie

1 citroen in partjes

Bereiding

1. Breng lichtgezouten water aan de kook. Hak alle groenten grof en doe met de kruidentuil in het water. Breng aan de kook en laat 20 min. zacht koken. Voeg dan het citroensap toe. Warm de azijn licht op en giet over de forel.

2. Doe de forel in de court-bouillon en kook op laag vuur in een viertal min. gaar. Haal uit de pan en serveer meteen. Geef er gekookte aardappelen, fijngehakte peterselie en citroen bij. U kunt eventueel ook de (vooraf in een mooie vorm gesneden) groenten uit de court-bouillon mee serveren.

Tip: enkel en alleen wanneer de forel ultravers is en het liefst zelfs nog leeft, kun je forel ‘in ’t blauw’ maken. Door de chemische reactie azijn en citroensap krijgt de slijmlaag die enkel op de superverse vis zit een blauwachtige schijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content