Enkel en alleen wanneer de forel ultravers is en het liefst zelfs nog leeft, kun je forel ‘in ’t blauw’ maken
Voor 4 personen
zout
2 grofgehakte stengels bleekselderij
1 grofgehakt preiwit
3 grofgehakte wortelen
1 grofgehakte ui
kruidentuil
het sap van 2 citroenen
2,5 dl azijn
4 superverse forellen
gekookte aardappelen
fijngehakte peterselie
1 citroen in partjes
Bereiding
1. Breng lichtgezouten water aan de kook. Hak alle groenten grof en doe met de kruidentuil in het water. Breng aan de kook en laat 20 min. zacht koken. Voeg dan het citroensap toe. Warm de azijn licht op en giet over de forel.
2. Doe de forel in de court-bouillon en kook op laag vuur in een viertal min. gaar. Haal uit de pan en serveer meteen. Geef er gekookte aardappelen, fijngehakte peterselie en citroen bij. U kunt eventueel ook de (vooraf in een mooie vorm gesneden) groenten uit de court-bouillon mee serveren.
Tip: enkel en alleen wanneer de forel ultravers is en het liefst zelfs nog leeft, kun je forel ‘in ’t blauw’ maken. Door de chemische reactie azijn en citroensap krijgt de slijmlaag die enkel op de superverse vis zit een blauwachtige schijn.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier