Voor 4:

5 g gedroogd eekhoorntjesbrood

450 g fontina (Italiaanse smeltkaas)

1 el maiszetmeel

1 teen knoflook

2,5 dl Italiaanse witte wijn, bv. Pinot Grigio of Verdicchio

2 el versgeperst citroensap

2 el grappa

1 el truffelolie

(verse) truffelschilfers, voor de afwerking

peper en zout

Voor de garnituur:

1/2 butternutpompoen

2 takjes rozemarijn

olijfolie

1 ciabatta

Bereid eerst het garnituur. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en ontpit de pompoen, snij in lange stukken. Hak de rozemarijn fijn. Meng onder elkaar in een braadslee, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de pompoen gaar in de oven.

Verwijder de korsten van de ciabatta en snij of trek het brood in blokjes. Doe die in een braadslee, besprenkel met olijfolie en bak goudbruin en krokant in de oven.

Borstel het eekhoorntjesbrood goed af en mix tot poeder in een blender. Rasp de fontina grof en meng met het maiszetmeel.

Snij de knoflook in tweeën en wrijf er een pan met zware bodem mee in. Giet de witte wijn, het citroensap en de grappa in de pan. Breng tot tegen het kookpunt op een laag tot middelhoog vuur. Roer er geleidelijk aan de geraspte fontina onder tot alle kaas gesmolten is tot een smeuïge massa. Roer er de helft van het eekhoorntjesbroodpoeder en de truffelolie onder. Kruid met peper en schep in 4 diepe borden. Schik er de geroosterde pompoen en ciabattacroutons over. Werk af met truffelschilfers en een snuifje eekhoorntjesbroodpoeder.

Tip: je kan de fontina vervangen door Maredsous of gruyère.

Voor 4:5 g gedroogd eekhoorntjesbrood450 g fontina (Italiaanse smeltkaas)1 el maiszetmeel1 teen knoflook2,5 dl Italiaanse witte wijn, bv. Pinot Grigio of Verdicchio2 el versgeperst citroensap2 el grappa1 el truffelolie(verse) truffelschilfers, voor de afwerkingpeper en zoutVoor de garnituur:1/2 butternutpompoen2 takjes rozemarijnolijfolie1 ciabattaBereid eerst het garnituur. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en ontpit de pompoen, snij in lange stukken. Hak de rozemarijn fijn. Meng onder elkaar in een braadslee, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de pompoen gaar in de oven.Verwijder de korsten van de ciabatta en snij of trek het brood in blokjes. Doe die in een braadslee, besprenkel met olijfolie en bak goudbruin en krokant in de oven.Borstel het eekhoorntjesbrood goed af en mix tot poeder in een blender. Rasp de fontina grof en meng met het maiszetmeel.Snij de knoflook in tweeën en wrijf er een pan met zware bodem mee in. Giet de witte wijn, het citroensap en de grappa in de pan. Breng tot tegen het kookpunt op een laag tot middelhoog vuur. Roer er geleidelijk aan de geraspte fontina onder tot alle kaas gesmolten is tot een smeuïge massa. Roer er de helft van het eekhoorntjesbroodpoeder en de truffelolie onder. Kruid met peper en schep in 4 diepe borden. Schik er de geroosterde pompoen en ciabattacroutons over. Werk af met truffelschilfers en een snuifje eekhoorntjesbroodpoeder.Tip: je kan de fontina vervangen door Maredsous of gruyère.