
Fondue van tomaten en prinsessenbonen
300 g prinsessenbonen
300 g prinsessenbonen
1 ui
1 Spaanse peper
1 rode paprika
8 kerstomaatjes
2 teentjes knoflook
sap van 1/2 citroen
koriander
geroosterde walnoten en hazelnoten
Maak de prinsessenboontjes schoon, Slll) lil stukken en laat 5 minuten koken in gezouten water. Giet het kookvocht af.
Pel de ui en versnipper. Halveer de peper en verwijder het zaad. Maak de paprika schoon en snij in stukjes. Pel de teentjes knoflook.
Fruit de paprika, ui, versneden peper, kerstomaat jes en uitgeperste knoflook. Voeg de prinsessenbonen toe en stoof 10 minuten tot de bonen beetgaar zijn. Bestrooi met peper van de molen en geroosterde noten.
Dien op met getoast boerenbrood.
Tip: Vroeger werden prinsessenboontjes eerst gekookt, vervolgens werd het vocht afgegoten, werd er een klontje boter toegevoegd en schudde men de bonen even op. Vaak kwam er een vleugje nootmuskaat over.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier