Voor 4:

4 Saint-Marcellinkaasjes

walnotenolie

1 el fijngehakte tijm

400 g minigroenten, bv. wortelen, venkel, raapjes

4 tl vijgenconfit, voor de afwerking

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg elk Saint-Marcellinkaasje apart in een vuurvast schaaltje. Besprenkel met enkele druppels walnotenolie en de fijngehakte tijm. Zet in de oven en verwarm 20 min., of tot de kaas gesmolten is.

Breng intussen een grote pan met gezouten water aan de kook. Snij het loof van de groenten bij en schil ze indien nodig. Blancheer de groenten beetgaar en verfris onder stromend koud water.

Zet op elk bord een schaaltje met de gesmolten kaas. Werk af met een lepel vijgenconfit en serveer meteen met de krokante groenten om ze in de gesmolten kaas te dompelen.

Voor 4:4 Saint-Marcellinkaasjeswalnotenolie1 el fijngehakte tijm400 g minigroenten, bv. wortelen, venkel, raapjes4 tl vijgenconfit, voor de afwerkingVerwarm de oven voor op 180°C. Leg elk Saint-Marcellinkaasje apart in een vuurvast schaaltje. Besprenkel met enkele druppels walnotenolie en de fijngehakte tijm. Zet in de oven en verwarm 20 min., of tot de kaas gesmolten is.Breng intussen een grote pan met gezouten water aan de kook. Snij het loof van de groenten bij en schil ze indien nodig. Blancheer de groenten beetgaar en verfris onder stromend koud water.Zet op elk bord een schaaltje met de gesmolten kaas. Werk af met een lepel vijgenconfit en serveer meteen met de krokante groenten om ze in de gesmolten kaas te dompelen.