Foccacia met Franse st-jacobsnoot, kervelwortel en avocado

Voor 4 personen Foccacia – 250 gr bloem – 50 gr melk – 50 gr water – 40 gr gist – 6 gr zout – Snuif suiker – Scheutje olijfolie Melk en water lauw maken om gist in oplossen. Op de bloem en rest van ingrediënten gieten. Met behulp van deegmenger kneden tot stevig deeg.Uitrollen […]

Voor 4 personen

Foccacia
– 250 gr bloem
– 50 gr melk
– 50 gr water
– 40 gr gist
– 6 gr zout
– Snuif suiker
– Scheutje olijfolie

Melk en water lauw maken om gist in oplossen. Op de bloem en rest van ingrediënten gieten. Met behulp van deegmenger kneden tot stevig deeg.Uitrollen ongeveer 1/2 cm dik.Gaatjes inprikken met vork. Laten rijzen tot 1 cm dikte.

Afbakken in oven op 220°c.
Wanneer gaar: besprenkelen met olijfolie en fleur de sel.

Avocadocrème 1 avocado
1/2 blaadje gelatine
1 dl room
Halve citroen
1/2 dl sushiazijn

Room lauw maken en gelatine in oplossen.
Alle ingrediënten mixen in blender en verfrissen met sushiazijn en citroensap.


Kervelwortel
– 2 stuks
– Sushiazijn
– Olijfolie

Kervelwortel met behulp van mandoline in flinterdunne plakjes snijden en marineren met olijfolie en sushi-azijn.

St-Jacobsnoten – 8 stuks
– Olijfolie
– Citroensap

In dunne plakjes snijden en marineren met olijfolie, citroensap, fleur de sel en peper.

Afwerking
De bruschetta snijden in strakke balken ( even lang en breed als st-jacobsnoten)
Avocadocrème erop spuiten.
St-jacobsnoten erop schikken en afwerken met de kervelwortel en wat jonge rucola.

Een recept van Tim Boury, chef van restaurant Boury.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content