Foccacia met Franse st-jacobsnoot, kervelwortel en avocado
Voor 4 personen Foccacia – 250 gr bloem – 50 gr melk – 50 gr water – 40 gr gist – 6 gr zout – Snuif suiker – Scheutje olijfolie Melk en water lauw maken om gist in oplossen. Op de bloem en rest van ingrediënten gieten. Met behulp van deegmenger kneden tot stevig deeg.Uitrollen […]
Voor 4 personen
Foccacia
– 250 gr bloem
– 50 gr melk
– 50 gr water
– 40 gr gist
– 6 gr zout
– Snuif suiker
– Scheutje olijfolie
Melk en water lauw maken om gist in oplossen. Op de bloem en rest van ingrediënten gieten. Met behulp van deegmenger kneden tot stevig deeg.Uitrollen ongeveer 1/2 cm dik.Gaatjes inprikken met vork. Laten rijzen tot 1 cm dikte.
Afbakken in oven op 220°c.
Wanneer gaar: besprenkelen met olijfolie en fleur de sel.
Avocadocrème 1 avocado
1/2 blaadje gelatine
1 dl room
Halve citroen
1/2 dl sushiazijn
Room lauw maken en gelatine in oplossen.
Alle ingrediënten mixen in blender en verfrissen met sushiazijn en citroensap.
Kervelwortel
– 2 stuks
– Sushiazijn
– Olijfolie
Kervelwortel met behulp van mandoline in flinterdunne plakjes snijden en marineren met olijfolie en sushi-azijn.
St-Jacobsnoten – 8 stuks
– Olijfolie
– Citroensap
In dunne plakjes snijden en marineren met olijfolie, citroensap, fleur de sel en peper.
Afwerking
De bruschetta snijden in strakke balken ( even lang en breed als st-jacobsnoten)
Avocadocrème erop spuiten.
St-jacobsnoten erop schikken en afwerken met de kervelwortel en wat jonge rucola.
Een recept van Tim Boury, chef van restaurant Boury.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier