Focaccia van broodjesbloem met kersttomaten

Voor 2 focaccia (± 30 cm lang en breed):

Voor 2 focaccia (± 30 cm lang en breed):

500 g broodjesbloem

15 g zout

10 g bakkersgist

3 dl lauwwarm water (± 30°C)

6 8 el olijfolie extra vierge

4 5 el verse oreganoblaadjes

300 g kerstomaten of kleine cocktailtomaten

zeezout

een bosje verse raketsla (facultatief)

Doe de bloem in een grote kom en strooi het zout op de rand. Los de gist met behulp van een spatel op in het water en doe bij de bloem, samen met 3 eetlepels olijfolie. Kneed tot een homogeen deeg.

Bestrooi het werkoppervlak met bloem en kneed het deeg gedurende 8 à 10 minuten tot het goed elastisch is. Laat een half uur tot 1 uur rusten onder een keukenhanddoek. Rol het deeg uit tot een dikte van 4 mm en bekleed er een bakplaat met platte rand mee. Laat 10 minuten rijzen. Hak de oregano fijn en strooi over het deeg. Verdeel er de rest van de olijfolie over, eventueel met behulp van een borsteltje. Snijd de kerstomaten bijna middendoor, duw ze open en schik ze op het deeg. Kruid met zeezout. Bak de focaccia 15 minuten in een voorverwarmde oven van 250°C, met de grill op de laagste stand, tot het deeg stevig en goudbruin gekleurd is. Geef er eventueel raketsla bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content