Focaccia met tomatenpitten
Voor 4:
Voor 4:
300-400 g deeg voor pizza of focaccia
20-30 zaadtrosjes (over van recept ‘Coeur de boeuf met aubergine’)
extravierge olijfolie
fleur de sel
Focacciadeeg:
500 g meel voor brood
10 g zout
50 g verse gist
20 cl lauw water
50 g boter
25 g plantaardige olie
Meng het meel en het zout in de kom van de keukenrobot. Voeg er de in lauw water opgeloste gist bij. Voeg daarbij de olie en de zacht gemaakte boter. Kneed met de kneedhaak gedurende 10 min. op lage snelheid. Bedek het deeg met folie en laat het rusten in de koelkast.
Haal het deeg weer uit de koelkast en vorm deegballen van ca. 300 g. Rol de deegballen uit tot een dikte van 5-6 mm. Verdeel daarop de zaadtrosjes, giet er een scheutje olijfolie over een bestrooi met een beetje fleur de sel. Bak gedurende maximum 10 min. in de oven (250°C).
Uiteraard kunt u ook partjes verse tomaat gebruiken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier