Focaccia met tomatenpitten

Voor 4:

Voor 4:

300-400 g deeg voor pizza of focaccia

20-30 zaadtrosjes (over van recept ‘Coeur de boeuf met aubergine’)

extravierge olijfolie

fleur de sel

Focacciadeeg:

500 g meel voor brood

10 g zout

50 g verse gist

20 cl lauw water

50 g boter

25 g plantaardige olie

Meng het meel en het zout in de kom van de keukenrobot. Voeg er de in lauw water opgeloste gist bij. Voeg daarbij de olie en de zacht gemaakte boter. Kneed met de kneedhaak gedurende 10 min. op lage snelheid. Bedek het deeg met folie en laat het rusten in de koelkast.

Haal het deeg weer uit de koelkast en vorm deegballen van ca. 300 g. Rol de deegballen uit tot een dikte van 5-6 mm. Verdeel daarop de zaadtrosjes, giet er een scheutje olijfolie over een bestrooi met een beetje fleur de sel. Bak gedurende maximum 10 min. in de oven (250°C).

Uiteraard kunt u ook partjes verse tomaat gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content