Flensjes van kikkererwtenmeel met spinazievulling
Een leuk voorgerecht dat je kunt presenteren met een trostomaatje en een blaadje basilicum.
Een leuk voorgerecht dat je kunt presenteren met een trostomaatje en een blaadje basilicum.
Voor 4 personen
Voor de flensjes:
225 g kikkererwtenmeel
1 tl komijnpoeder
1/2 tl kurkuma
1/2 tl cayennepeper
1 tl zout, olie
Voor de vulling:
450 g verse spinazie, gekookt en uitgelekt
100 g ricotta
100 g verse geitenkaas (of 200 g van een van beide)
1 el geroosterde pijnboompitten
5 zongedroogde tomaten in stukjes
2 el fijngesneden basilicumblaadjes
zout en peper
Bereiding
1. Beslag voor de flensjes: meng 4 Ă 5 dl water met het kikkererwtenmeel en voeg de kruiden toe. Bak de flensjes.
2. Meng de spinazie met de ricotta, de geitenkaas en de zongedroogde tomaatjes. Voeg de pijnboompitten en basilicumblaadjes toe en kruid met peper en zout naar smaak. Leg een hoopje vulling op de flensjes en vouw ze twee keer.
3. Bak de flensjes nog 10 minuten in een oven op 190 °C. Presenteer dit voorgerecht met een blaadje basilicum en een doorgesneden trostomaat.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier