Ingrediënten

  • Voor 4
  • 1 vanillestokje
  • 750 ml volle melk
  • 6 eieren
  • 95 g suiker
  • 20 g boter

Splijt het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Doe beide in een pannetje met de melk. Breng aan de kook en haal meteen van het vuur. Laat 30 min. infuseren. Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eieren los met de suiker. Breng intussen de melk weer aan de kook en verwijder het vanillestokje. Laat 2 min. afkoelen en giet dan geleidelijk aan en al roerend op de eieren.

Vet 4 ramequins in met boter en giet er het eiermengsel in. Zet de ramequins in een warmwaterbad en schuif dit in de oven. Bak de flans 30 à 35 min. tot ze net gestold en licht goudbruin zijn. Laat afkoelen en dek nadien elke flan af. Zet koel weg. Laat de flans 15 min. op kamertemperatuur komen voor het serveren.

Splijt het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Doe beide in een pannetje met de melk. Breng aan de kook en haal meteen van het vuur. Laat 30 min. infuseren. Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eieren los met de suiker. Breng intussen de melk weer aan de kook en verwijder het vanillestokje. Laat 2 min. afkoelen en giet dan geleidelijk aan en al roerend op de eieren. Vet 4 ramequins in met boter en giet er het eiermengsel in. Zet de ramequins in een warmwaterbad en schuif dit in de oven. Bak de flans 30 à 35 min. tot ze net gestold en licht goudbruin zijn. Laat afkoelen en dek nadien elke flan af. Zet koel weg. Laat de flans 15 min. op kamertemperatuur komen voor het serveren.