Voor de flan:
1 l melk
100 g fijne kristalsuiker
60 g maïsmeel
2el oranjebloesemwater
30 g rozijnen
30 g gestampte pistachenoten
wat aardbeien, aalbessen en frambozen
Voor de rozengelei:
250 g rozensiroop
1 blaadje voedingsgelatine
De rozengelei: dompel het gelatineblaadje in koud water. Verwarm de rozensiroop op een laag pitje. Laat het gelatineblaadje uitdruipen en smelt het in de siroop. Laat afkoelen en zet in de koelkast om te stijven.
De flan: schenk de melk in een steelpan, voeg er de suiker en het maïsmeel aan toe en klop op tot een homogeen mengsel. Zet vervolgens op het vuur en roer er aanhoudend met een pollepel in om klonters te voorkomen. Haal van het vuur zodra het mengsel dikker wordt, voeg er het oranjebloesemwater, de rozijnen en de geplette pistachenoten bij en verdeel vervolgens over meerdere schaaltjes. Zet minstens 2 u. in de koelkast. Versier vlak voor het opdienen met de aardbeien, aalbessen en frambozen, dek af met een laagje rozengelei en bestrooi met pistachekorrels.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier