Voor 4 personen
5 dl volle melk
1 vanillepeul
4 eieren
120 g suiker
2 dl water
200 g suiker
Bereiding
1. Breng de melk met de overlangs opengesneden vanillepeul aan de kook. Klop de eieren met de suiker luchtig en giet er al roerend geleidelijk de kokende melk bij.
2. Giet door een zeef en laat 1 dag ‘rijpen’ in de ijskast. Maak karamel. Breng het water met de suiker aan de kook en laat inkoken tot de siroop begint te karamelliseren en lichtbruin wordt.
3. Vul vier potjes met telkens 2 eetlepels karamel en giet er voorzichtig de crème op, tot aan de rand. Zet au bain-marie in een oven van 200 °C en laat 30 tot 40 minuten bakken.
4. Laat minstens 2 uur afkoelen in de ijskast en stort vlak voor het opdienen uit op borden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier