Voor 4:

600 g vastkokende aardappelen

1 flesje bier

2 el mosterd

1 ei

peper en zout

500 g grietfilet

240 g bloem

Was de aardappelen en snij ze in wiggen. Frituur ze voor op 160°C. Meng voor het beslag het bier, de mosterd en het ei. Klop los en voeg hierbij de bloem. Roer om tot een glad beslag en kruid met peper en zout. Snijd de grietfilet in kleinere stukken en haal deze door het beslag. Frituur de stukken vis op 180°C goudbruin. Laat even uitlekken op keukenpapier. Bak de aardappelen voor een tweede keer in de oven goudbruin op 180°C. Serveer samen met de vis.

Voor 4:600 g vastkokende aardappelen1 flesje bier2 el mosterd1 eipeper en zout500 g grietfilet240 g bloemWas de aardappelen en snij ze in wiggen. Frituur ze voor op 160°C. Meng voor het beslag het bier, de mosterd en het ei. Klop los en voeg hierbij de bloem. Roer om tot een glad beslag en kruid met peper en zout. Snijd de grietfilet in kleinere stukken en haal deze door het beslag. Frituur de stukken vis op 180°C goudbruin. Laat even uitlekken op keukenpapier. Bak de aardappelen voor een tweede keer in de oven goudbruin op 180°C. Serveer samen met de vis.