Filodeeg met kruiden en sjalotjes
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
8 vellen filodeeg
200 gram ricotta
2 eieren
10 sjalotjes
bieslook
gehakte peterselie
5 takjes kervel
5 salieblaadjes
2 eetlepels room
50 gram pijnboompitten
4 eetlepels olijfolie
zout
Schil de sjalotjes en snijd ze in plakjes. Laat ze op een zacht vuur in 3 eetlepels olijfolie lichtjes glazig worden. Mix de verse kruiden, de ricotta, de room, de eieren en het zout. Giet in een kom en vermeng met de pijnboompitten. Strijk met een kwastje elk vel filodeeg aan beide zijden in met olie. Leg het deeg in laagjes in een taartvorm. Het moet ongeveer 2 cm over de rand komen. Strooi de sjalotjes op het deeg en giet er dan het ricottamengsel met kruiden en pijnboompitten op. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven (180°C, th.6).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier