Filipijnse kip met rijst

Voor 4 personen
  • 8 kippenbillen
  • 4 tenen look
  • 4 el fijne azijn (rode wijn)
  • 2 laurierblaadjes
  • 8 anijssterren
  • 2 kl zwarte peperbollen
  • 2 el donkere sojasaus
  • 2 el gewone sojasaus
  • 2 el olie
  • geparfumeerde Thaise jasmijn- of basmatirijst
Bereiding
  1. Ontvel de billen, hak de onderste knook eraf. Neem een pot die groot genoeg is om de bouten naast elkaar te leggen. Schroei ze kort in olie en voeg geperste look toe. Blus, net voordat de look begint te bruinen, met azijn. Voeg kruiden en sojasaus toe en meng.
  2. Vul onmiddellijk aan met water zodat de bouten bijna onderstaan. Breng aan de kook en laat het vocht uitkoken. De Filipijnse kip is klaar zodra alle kookvocht verdwenen is en de bouten plakkerig zwart overblijven. Let op dat ze op het einde niet verbranden.
  3. Verwijder steranijs, peperbollen en laurier en serveer de Filipijnse kip met gekookte rijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content