Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 600 g zeetongfilets
  • 300 g venusschelpen
  • 800 g seizoengroenten (boontjes, broccoli, jonge wortels, peultjes, maïs, enz.)
  • verse kruiden (bieslook, peterselie en dragon) citroensap
  • boter en olijfolie
  • bloem
  • peper en zout

De groenten afzonderlijk krokant koken in gezouten water en verfrissen onder koud water. De tongfilets door een mengeling rollen van bloem, zout en peper en in olijfolie bakken. De groenten opwarmen in 1/3 boter, 1/3 olijfolie en 1/3 citroensap. De gehakte kruiden toevoegen. De jus van de groenten in een andere pan gieten, de schelpen toevoegen en onder deksel op groot vuur koken tot ze open staan. De groenten in een grote kom overbrengen. De tongfilets, de schelpdieren en hun jus toevoegen en opdienen met gekookte aardappelen.

De groenten afzonderlijk krokant koken in gezouten water en verfrissen onder koud water. De tongfilets door een mengeling rollen van bloem, zout en peper en in olijfolie bakken. De groenten opwarmen in 1/3 boter, 1/3 olijfolie en 1/3 citroensap. De gehakte kruiden toevoegen. De jus van de groenten in een andere pan gieten, de schelpen toevoegen en onder deksel op groot vuur koken tot ze open staan. De groenten in een grote kom overbrengen. De tongfilets, de schelpdieren en hun jus toevoegen en opdienen met gekookte aardappelen.