Filets van zeebarbeel met gebakken venkel en compote van sinaasappels
Voor 4:
Voor 4:
8 filets van zeebarbeel (mul, rode poon)
4 venkelbollen
olijfolie, 1 el aceto balsamico
1 kg onbehandelde sinaasappels
250 g poedersuiker
1 el geplet korianderzaad
sap van 1 citroen
zout en peper
Was en droog de visfilets.
Maak de venkel schoon, bewaar het groen voor de versiering. Laat de knollen enkele minuten in wat olie kleuren, giet er een glas water bij, kruid met zout en peper en laat 30 minuten onder deksel sudderen. Voeg aceto balsamico toe als het vocht bijna is verdampt.
Was de sinaasappels en rasp de zeste van één sinaasappel. Breng de schilletjes aan de kook in een pannetje met 20 cl water en de poedersuiker. Schil de rest van de sinaasappels en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op. Laat sap, siroop met zeste en de partjes vijf minuten koken.
Bak de vis twee minuten op de huid in olie. Kruid met zout, peper en korianderzaad. Verdeel vis, venkel en sinaasappelcompote over warme borden, besprenkel met citroensap en versier met venkelgroen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier