Filet van wilde eend met artisjok en cannelloni van boschampignons

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 filet van wilde eend

4 lasagnevellen

2 artisjok violet

1 citroen

Voor de cannelloni:

125 g boschampignons

125 g gewone champignons

1 sjalot

Â1/2 teenjt look

100 ml room

Voor de eendensaus:

250 ml eendenfond

1 takje rozemarijn

20 g boter

100 ml room

500 ml water

100 g parmezaanse kaas

Snijd de witte champignons, sjalot en look in brunoise, bak aan in boter en doe er de room bij, laat inkoken. Snijd de boschampignons in stukjes en meng met de vorige bereiding. Kook de lasagnevellen gaar, leg op elk vel een vulling en rol op tot cannelloni. Laat de eendenfond inkoken met rozemarijn en champignonsteeltjes, bind met boter.

Breng de room met de bouillon aan de kook en voeg parmezaansse kaas toe, laat niet meer koken en mix goed voor het serveren. Schil de artisjokken en kook ze gaar (ongeveer 10 minuten) in gezouten water en citroensap. Bak de eendenfilet 3 tot 4 minuten aan elke kant en laat even rusten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content