Voor 4 personen:
4 filet van wilde eend
4 lasagnevellen
2 artisjok violet
1 citroen
Voor de cannelloni:
125 g boschampignons
125 g gewone champignons
1 sjalot
Â1/2 teenjt look
100 ml room
Voor de eendensaus:
250 ml eendenfond
1 takje rozemarijn
20 g boter
100 ml room
500 ml water
100 g parmezaanse kaas
Snijd de witte champignons, sjalot en look in brunoise, bak aan in boter en doe er de room bij, laat inkoken. Snijd de boschampignons in stukjes en meng met de vorige bereiding. Kook de lasagnevellen gaar, leg op elk vel een vulling en rol op tot cannelloni. Laat de eendenfond inkoken met rozemarijn en champignonsteeltjes, bind met boter.
Breng de room met de bouillon aan de kook en voeg parmezaansse kaas toe, laat niet meer koken en mix goed voor het serveren. Schil de artisjokken en kook ze gaar (ongeveer 10 minuten) in gezouten water en citroensap. Bak de eendenfilet 3 tot 4 minuten aan elke kant en laat even rusten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier