Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 filets van rode poon
  • 8 tomaten
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • basilicum
  • peper
  • grof zeezout
  • olijfolie

Snij het vlees van de tomaten in blokjes (verwijder eerst de zaden en het vocht).

Bak de filets op de velkant gedurende 2 minuten in wat olijfolie. Leg de filets met het vel naarboven in een licht geoliede ovenschotel en gaar de vis verder in een voorverwarmde oven van 180°C.

Doe de blokjes tomaat en de garnalen in een pan met wat olijfolie en verwarm tot de tomaten hun vaste structuur verliezen. Kruid met peper naar smaak en voeg wat fijngesneden basilicum toe.

Schik de tomatencompote op warme borden, leg de vis erop en bestrooi met een weinig grof zeezout.

Snij het vlees van de tomaten in blokjes (verwijder eerst de zaden en het vocht).Bak de filets op de velkant gedurende 2 minuten in wat olijfolie. Leg de filets met het vel naarboven in een licht geoliede ovenschotel en gaar de vis verder in een voorverwarmde oven van 180°C.Doe de blokjes tomaat en de garnalen in een pan met wat olijfolie en verwarm tot de tomaten hun vaste structuur verliezen. Kruid met peper naar smaak en voeg wat fijngesneden basilicum toe.Schik de tomatencompote op warme borden, leg de vis erop en bestrooi met een weinig grof zeezout.