Nodig voor vier:
400 g filet van melklam
400 g wortelen
400 g courgette
400 g aardappelen (vast kokend)
300 g spinazie
500 g hoorn des overvloeds (zwarte bospaddestoelen)
1/2 l lamsfond
laurierblaadjes
tijm
2 teentjes knoflook
zwarte peper
zout
nootmuskaat
olijfolie
150 g geklaarde boter
3 dl room
50 g gemalen gruyèrekaas
Kook de geschilde aardappelen 10 minuten en snijd de groente in schijfjes van 2 mm dik. Snijd de courgettes en de wortelen in de lengte in linten van 2 mm dik. Kook de wortelen kort en laat ze afkoelen. Kook de spinazie in gezouten water en laat de groente uitlekken. Kook ondertussen de lamsfond in op een zacht vuurtje tot een derde van de hoeveelheid. Maak een groentelasagne: schik de groenten laagje per laagje in een met boter ingesmeerde ovenkom. Overgiet alles met een mengsel van room, 2 uitgeperste teentjes knoflook, peper, zout en nootmuskaat. Bestrooi met gruyèrekaas en zet de kom een half uurtje in een voorverwarmde oven. Borstel de paddestoelen schoon en bak ze in een hete pan met olijfolie, peper en zout. Schroei de lamsfilet kort in een hete pan met geklaarde boter, laurierblad, tijm en peper. Haal het vlees, tijm en laurier uit de pan. Giet het braadvocht weg en giet daarna de ingekookte fond in de pan. Laat kort koken. Haal met een bakvorm hartjes uit de groentelasagne. Schik de spinazie op voorverwarmde borden. Snijd het vlees in plakjes. Leg het vlees op de spinazie en omring met paddestoelen. Leg de hartjes van groentelasagne op de borden en giet de saus uit.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier